Därför ska du lära ditt barn programmera!

av Uppdaterad 2019-09-24

Kod är viktigt för hela samhället

Kod finns överallt. Det finns i bussen vi åker på morgonen, i spisen där vi lagar mat och självklart också i telefonen och datorn. Kod är inte bara viktigt för att få våra tekniska prylar att fungera, det är också viktigt för samhället i stort. Här är 4 anledningar till varför du ska se till att ditt barn lär sig programmering!

1. Programmering är kreativt

Trots att programmering är baserat på logik, så är det också mycket kreativt. Med programmering kan man bygga nästan vad som helst, t.ex. appar, hemsidor, artificiell intelligens och spel.

2. Världen behöver fler programmerare

I dagsläget behöver Sverige mellan 30 000 och 60 000 fler programmerare. EU beräknas behöva en miljon fler programmerare till 2020. Efterfrågan är stor och kommer att öka.

3. Programmering tränar hjärnan

Undersökningar pekar mot att programmerare har bättre minne, språkkunskaper och analytisk förmåga. Lika viktigt som det är att träna kroppen, är det att träna hjärnan.

4. Programmering gör att vi förstår tekniken vi använder

De flesta av oss vet inte riktigt hur telefoner, sociala medier eller datorspel egentligen fungerar. Med programmering får vi en större förståelse för hur tekniken är byggd vilket också öppnar våra ögon för de oändliga möjligheter som finns med kod.

Hur kommer ni igång med programmering?

Testa på själva eller anmäl er till vår kurs i Python för barn och unga! Vår kurs sköts helt och hållet via datorn och kräver inga förkunskaper. Kursen innehåller flera lektioner för att på ett grundläggande och enkelt sätt förklara de olika delarna i programmeringen. Efter flertalet omtyckta programmeringsläger är vi stolta över att erbjuda möjligheten för unga att lära sig programmera hemifrån! Klicka på knappen nedan för att läsa mer: 

Unga Programmerare håller kurser i programmering för barn och ungdomar. Unga Programmerare startades av studenter från Chalmers Tekniska Högskola.

Företagsinfo

Innovation Institute of Sweden AB
Box 2062, 116 74 Stockholm
Org.nr. 559290-7603

Följ oss