FAQ

Här hittar du vanliga frågor och svar
Hur fungerar undervisningen?
Kurserna följs via vår kursportal och består av videor, övningar och quiz som är skräddarsydda för att följas steg-för-steg, i egen takt och tempo. Kursportalen håller automatiskt koll på hur långt i kursen man har kommit och vilket som är nästa steg. Genom kursportalen kan ni flexibelt göra kursen från en dator i ert egna tempo. Support och hjälp kör vi via chatt och mail.

5000+ föräldrar har laddat ner första lektionen gratis som e-bok och feedbacken har varit väldigt positiv. Om du, eller dina barn, är intresserade av att komma igång med programmeringen är detta ett bra ställe att börja.

1000+ barn och ungdomar har lärt sig att bygga egna spel och program med våra kurser i programmering. Om du, eller ni, också vill lära er att programmera egna spel och program så kan ni anmäla ert intresse. Om ni vill höra vad några av våra deltagare har tyckt om kurserna så hittar ni det under recensioner.

Vad kostar kurserna?
Först och främst: vi erbjuder en hel del resurser gratis (e-bok, kodkalendern och videos m.m.). Vår önskan är att du börjar med gratismaterialet för att se om programmeringen, vårt sätt att lära ut, och våra kurser kommer passa er.

Våra kurser har en kursavgift. Det är denna som låter oss göra det vi gör bäst – lära fler barn och ungdomar att programmera.

Vår grundkurs kostar 2999 kr. Man kan också välja att betala månadsvis i 6 månader, 590 kr/månad. Vi har också fortsättningskurser. Man kan börja med grundkursen för att hoppa på en fortsättningskurs senare. Vi erbjuder flera olika betalalternativ (kort, Swish och faktura). Skriv upp er på kölistan för mer information.

Vad behöver jag för dator?

För att följa kurserna behöver du en dator/laptop som kör Windows eller Mac. Helst ska den inte vara äldre än 10 år. Lektionerna kan även ses på läsplatta (t.ex. iPad) och mobiltelefon.

Kan vi ställa frågor under undervisningens gång?

Självklart! Vi kör support och frågor via chatt och mail.

Hur långa är kurserna?

Hur lång tid det tar att slutföra kurserna är ofta väldigt individuellt. Grundkursen, Online: Start, uppskattar vi ta ca 6 veckor att slutföra om man gör ca 3-4 h i veckan. Vill man ta mer tid för att utveckla sina program och spel tar kursen längre tid (men blir också roligare).

Grundkursen, Online: Start, innehåller 8 moduler med 50 st lektioner och delmoment. Spelprogrammering i 2D innehåller 46 st lektioner och moment. Videolektionerna försöker vi hålla korta för att man ska hålla uppe intresset, vanligen 3-20 minuter långa.

Får jag ett kursbevis efter avklarad kurs?

Ja, vid avklarad kurs får du ett diplom som intygar att du har gått kursen.

Hur anmäler vi oss till kurserna?
Anmäl dig till kölistan här. Vi skickar ut mer information till dig snart.
Är undervisningen helt digital?

Ja, kurserna kan följas från var som helst i världen, så länge du har tillgång till en dator med internet. Den har inga fysiska träffar.

Vad tycker tidigare deltagare om kurserna?

Se gärna våra recensioner.

Vad har ni för åldersgräns?

Vi rekommenderar våra kurser från 10 år.

Med motivation och intresse så kan det fungera att vara något yngre (t.ex. 9 år). Vi har valt att ha en rekommenderad åldersgräns istället för en fast åldersgräns av denna anledning.

Vad gäller uppåt i åldrarna så har vi inga övre gränser. Programmeringen som vi lär ut är densamma som vi hade lärt ut oavsett om du var 12, 25, eller 50 år. Vi lär ut programmering på riktigt (samma typ av programmering som används inom techbranchen). Däremot kan det vara värt att ha i åtanke att övningar och exempel är anpassade till en yngre målgrupp (ca 10-16 år).

De allra flesta av våra deltagare är 10-16 år.

Om du är osäker om kurserna kommer att passa, kom ihåg att vi av denna anledning har en Nöjdhetsgaranti.

Jag är redo! Vad är nästa steg?
Anmäl dig till vår kölista så kommer vi höra av oss när vi släpper fler platser. Under tiden kan ni starta med e-boken som vi skickar ut vid anmälan till kölistan.

Unga Programmerare håller kurser i programmering för barn och ungdomar. Unga Programmerare startades av studenter från Chalmers Tekniska Högskola.

Företagsinfo

Innovation Institute of Sweden AB
Box 2062, 116 74 Stockholm
Org.nr. 559290-7603

Följ oss