Kodkalendern 2020

På denna sida hittar du 2020 års kodkalender. För årets kodkalender, se kodkalender

Julen är i fara.

Tomten har massor kvar att förbereda och det är inte många dagar kvar till julafton! Klapparna är inte klara, släden är inte körbar och renarna är ännu inte redo för julklappsutdelningen.

För att rädda julen så behöver tomten din hjälp!

Varje dag fram till julafton kommer ett nytt programmeringsproblem att publiceras. Rädda julen genom att lösa problemen!

Lycka till!

Luckor

Vad är Kodkalendern?

Kodkalendern är Unga Programmerares julkalender 2020! Med stor inspiration från amerikanska ”Advent of code” har vi skapat en julkalender med programmeringsproblem på svenska anpassade för barn och ungdomar.

Är det gratis att delta i kodkalendern?

Kodkalendern är gratis och öppen för alla.

Hur deltar man?

Kika tillbaka på hemsidan den 1a december kl 08:00! Ingen anmälan krävs. Kodkalendern är gratis och öppen för alla.

Måste man ha deltagit i Unga Programmerares kurser för att vara med?

Nej, man måste inte ha gått våra kurser för att delta i kodkalendern. Däremot behöver man ha vissa förkunskaper inom programmering för att kunna lösa problemen. Har man gått vår grundkurs inom programmering, Online: Start, så har man alla förkunskaper man behöver.

Måste man använda ett särskilt programspråk?

Det går bra att använda valfritt programspråk för att lösa problemen i kodkalendern. De exempellösningar som vi presenterar kommer vara i programspråket Python, men samma svar går att komma fram till i andra programspråk.

Unga Programmerare håller kurser i programmering för barn och ungdomar. Unga Programmerare startades av studenter från Chalmers Tekniska Högskola.

Företagsinfo

Innovation Institute of Sweden AB
Box 2062, 116 74 Stockholm
Org.nr. 559290-7603

Följ oss