Programmera på sommaren med oss! Nu är det inte många veckor kvar tills vi kör igång sommarlovets programmeringsläger.

Vecka 25 och vecka 26 kör vi sommarens programmeringsläger. Under veckan får man som deltagare lära sig grunderna i programmeringsspråket Python. Python är ett enkelt programmeringsspråk, som passar perfekt för att lära sig programmering. Det finns oändliga möjligheter till vad man kan skapa. Vi går igenom de grundläggande koncepten i språket. Efter 2-3 dagar kommer deltagarna att kunna programmera enklare spel. Till slutet av veckan är tanken att vi även introducerar spelprogrammering med grafik. Vi är sjukt taggade, hoppas ni är det också!

Vi kan glatt meddela att vårt samarbete tillsammans med IT-Gymnasiet fortsätter. Vi kommer under lägrets två veckor att befinna oss i lokalen som kallas för ”Villan”, som ligger ca 20 meter bakom huvudingången. IT-Gymnasiet i Göteborg ligger på Chalmersområdet uppe på Johanneberg. Närmsta hållplats är Chalmers.

Vad passar inte bättre än att lära sig programmering på sommarlovet. Vi ser programmering som en av de viktigaste kunskaperna man kan ha i framtiden. Världen blir mer och mer teknisk, och vi använder oss av fler och fler prylar som innehåller kod. Vi hoppas vi ses på sommarens programmeringsläger!

Tobias med handledare