Programmering på sommarlov – Sommarkurs & tips!

av Uppdaterad 2023-05-22

Årets sommarlov närmar sig. Kanske är det dags för en sommarkurs i programmering? Förgyll ditt sommarlov med en kurs där du lär dig programmera egna spel och program. Läs mer om våra kurser och övriga tips för hur du kommer igång i sommar.

Sommarkurs i programmering för barn

Är du, eller dina barn, taggade på att komma igång med programmering under sommarlovet? Gå en sommarkurs i programmering!

Programmeringsläger eller kurs kan vara det bästa sättet att lära sig programmera på. Man får tid att djupdyka in i ämnet, samtidigt som man har tillgänglig support och hjälp vid frågor. Att lära sig programmera kan vara knepigt, då kan det vara skönt med ett strukturerat upplägg och att lära sig av någon som är bra på att lära ut. Våra kurser är anpassade för nybörjare och kräver inga förkunskaper.

Deltagare på sommarkurs i programmering

En fördel med sommaren är att man kan sätta sig utomhus för att programmera om man vill!

Lär dig bygga egna program, dyk in i spelprogrammering för att skapa egna spel, lär dig om artificiell intelligens eller programmera i Minecraft. Våra kurser är skapade av ingenjörer och visar steg-för-steg hur du designar och skapar egna spel och program. Klicka på knappen nedan för att komma läsa mer om våra kurser:

När Unga Programmerare startades 2017 så var det just kurser på skolloven som vi körde. Sommarlov, höstlov eller sportlov är ofta bra tider att komma igång med programmering eftersom man inte har andra skoluppgifter. Varmt välkommen på våra kurser i sommar!

Lär dig programmera på egen hand

Att lära sig själv att programmera kan vara knepigt. Som tur är så har vi många resurser och hjälpmedel för hur du kommer igång. Här kommer våra bästa resurser för hur du kan komma igång på egen hand.

Första lektionen i programmering

Vår e-bok motsvarar första lektionen i vår grundkurs i programmering. I denna lär du dig att skriva dina första rader kod, och bygger sedan en frågesport!

Bygg ditt första program

Med programspråket Python kan vi komma igång att programmera på ett enkelt sätt. I denna video så bygger vi vårt första program!

7 steg för att komma igång

Vi har samlat fler steg för hur du kan komma igång i ett eget inlägg på vår hemsida. Se dessa steg för hur du kan komma igång med programmeringen:

Kika in på vår Youtube-kanal

På vår Youtube laddar vi upp extramaterial som vi inte tycker riktigt passar i våra kurser. En del av materialet är perfekt för nybörjare. Titta gärna in Sten Sax Påse, Hänga gubbe i Python och Tre-i-rad. Om du är intresserad av att testa på spelprogrammering så kan du göra det i videon Kycklingspelet.

Kodkalender – lös problem med programmering

När du har blivit varm i kläderna och är redo för en utmaning, kika in vår kodkalender! Där har vi samlat knepiga problem som vi löser med hjälp av programmering. Passar perfekt för en regnig dag när man behöver något extra klurigt.

Så… är du redo för en sommarkurs?

Hoppas dessa tips hjälper dig att komma igång att programmera i sommar. Är du intresserad av en sommarkurs så kika gärna in vårt kursutbud. Oavsett om du är ute efter en sommarkurs i Stockholm, Göteborg, Uppsala eller Malmö så finns våra kurser tillgängliga. Med vår kursportal så har våra deltagare möjlighet att följa våra kurser oavsett var i Sverige (eller världen) de befinner sig. Våra kurser är helt på distans och följs online via datorn.

Sommarlovet är en toppentid att komma igång med programmeringen! Varmt välkommen till oss!

Lycka till!

Unga Programmerare håller kurser i programmering för barn och ungdomar. Unga Programmerare startades av studenter från Chalmers Tekniska Högskola.

Företagsinfo

Innovation Institute of Sweden AB
Box 2062, 116 74 Stockholm
Org.nr. 559290-7603

Följ oss