Vi lanserar sajt för att rekrytera utvecklare – en långsiktig bro mellan våra kurser och jobb

av Uppdaterad 2024-02-14

När Unga Programmerare drogs igång 2017 trodde jag aldrig att vi skulle fortsätta såhär länge. Unga Programmerare började som en enkel kurs på ett skollov för ca 15-20 deltagare. Vi byggde några enkla program i Python och programmerade ett spel. Sedan dess har vi utbildat fler än 1000 barn och ungdomar i programmering.

För de allra flesta som kommer till Unga Programmerare så ligger jobb och karriär ganska många år in i framtiden (särskilt med tanke på att de flesta av våra deltagare är ca 10-16 år). Men när vi nu ser tillbaka på våra allra första deltagare så inser vi att dessa faktiskt är på gång ut i arbetslivet. Vissa kommer såklart att arbeta med något som är helt orelaterat till IT, men vissa kommer också att arbeta som utvecklare, programmerare eller i en annan roll inom tech.

Insikten om att våra första deltagare snart kommer ge sig ut i arbetslivet fick mig att börja fundera på deras framtid.

Rekrytera utvecklare hos Talangio

Talangio hjälper utvecklare att hitta nytt jobb, helt anonymt.

En rekryteringstjänst för utvecklare

Denna tanke ledde till grundandet av Talangio, en rekryteringstjänst som är specifikt inriktad mot utvecklare. Idén bakom Talangio växte fram ur en önskan om att skapa en bro mellan Unga Programmerare och arbetslivet. Även om våra deltagare just nu är aningen unga för att tänka på jobb och karriär, så kommer det ju inte alltid att vara så.

Vi har sedan start hjälpt våra deltagare in i teknikvärlden genom att lära ut programmering. Vi vill nu också hjälpa våra tidigare deltagare, och även andra utvecklare, vidare i karriären.

Talangio är en rekryteringstjänst för utvecklare. Som jobbsökande skapar du en anonym profil och låter jobben söka dig (istället för tvärtom). Företag och arbetsgivare kan söka efter utvecklare baserat på löneanspråk och kompetens. Om ett företag visar intresse så kan du välja att avslöja din identitet, eller neka förfrågan. Med Talangio så minskar risken för fördomar i urvalsprocessen och samtidigt sätts kompetens i första rummet.

Är du utvecklare och nyfiken på att utforska nya jobbmöjligheter? Skapa ett konto hos Talangio på:
https://talangio.se

Så programmerade vi Talangio

Talangio är byggt med Django, ett ramverk för att bygga hemsidor i Python. Samma programmeringsspråk som vi lär ut i våra kurser. Talangios hemsida är alltså ett bra exempel på en hemsida som är byggt med Python! Förra året lanserade vi ju även vår Kodkalender på en ny hemsida (även denna byggd med Python).

Så hur påverkar detta Unga Programmerare? Vi blir nu mer integrerade mot industrin, får ytterligare en inblick i de kompetenser och tekniker som efterfrågas, så att vi kan skapa ännu bättre kurser i programmering!

Unga Programmerare håller kurser i programmering för barn och ungdomar. Unga Programmerare startades av studenter från Chalmers Tekniska Högskola.

Företagsinfo

Innovation Institute of Sweden AB
Box 2062, 116 74 Stockholm
Org.nr. 559290-7603

Följ oss